Wat moet ik aan vandaag? Hoe jouw kleding je bij jouw dag kan helpen!

Soms kom je ’s ochtends gewoonweg de deur niet uit. Ken je dat? Je staat al drie kwartier voor je kledingkast te dralen en je weet nog steeds niet wat je aan wilt. Gelukkig hebben we allemaal wel eens zo’n dag!

Een tijdje geleden was ik op een netwerkbijeenkomst en sprak ik onder het genot van een drankje met een paar leuke professionele vrouwen. We waren het er allemaal over eens: je kleding kan enorm bepalend zijn voor je gevoel van die dag. En we herkenden allemaal dat rare gevoel dat je soms ‘de verkeerde kleding’ hebt aangetrokken. Een outfit die je de ene dag een topgevoel gaf zorgt er een week later voor dat je het liefst weer naar huis gaat om je om te kleden. Hoe zit dat?

De juiste vraag stellen

Volgens mij vergeten we onszelf ’s ochtends, al dralende bij de kledingkast, de juiste vragen te stellen. Wel of geen kleur vandaag? Wat voor weer wordt het? Heb je zin in strak of losjes? Wel of geen accessoires? Wat moet je vandaag doen? Een presentatie houden, of ga je doorpakken op dat grote project? Heb je de hele dag meetings of wordt het vliegen van hot naar her? Kan je niet langs huis en heb je een date? Natuurlijk geef ik je een paar tips om je op weg te helpen!

Kleur of niet?
Op sommige dagen heb je zin om op te vallen, en op andere dagen wil je het liefst onzichtbaar door het leven. Op die onzichtbare dagen kies je vaak ongemerkt voor zwart, grijs of donkerblauw. En dat voelt dan ook lekker veilig. Op zich niks mis mee, zulke dagen hebben we allemaal. Wel jammer als je die dag nou juist voor een groep moet spreken! Wist je dat je je brein voor de gek kunt houden door toch een beetje kleur aan je outfit toe te voegen? Al is het maar een gekleurd hemdje onder je blazer, een opvallende sjaal, ring of gekleurde armbanden. Je wordt namelijk écht vrolijker van een beetje kleur!

Strak of losjes?
We kunnen er omheen draaien maar waarom zou ik? Op de ene dag voel je lekker en heerlijk slank en een dag later kun je je in dezelfde outfit ineens heel dik voelen. Dit kan heel bepalend zijn voor je humeur! Luister daarom goed naar je gevoel. Vandaag even een losser shirtje? Als je het niet gelijk weet, probeer het dan beide even uit. De juiste pasvorm zal je helpen je goede gevoel vast te houden. Zorg ervoor dat je verschillende basic shirtjes in de kast hebt hangen. Nauw aansluitende voor de ‘ik-zit-lekker-in-mijn-lijf’ dagen en lossere versies voor de ‘liever-even-niet-zo-strakke’ momenten’!

Weer of geen weer
He, gatver! Het regent, terwijl je vandaag net zo’n zin had om dat mouwloze nieuwe topje aan te doen. Niet getreurd. Zet de verwarming op 30 graden en doe alsof het zalig weer is! Oké, dat kan vast anders 😉 Een creatieve blik in je kast doet wonderen. Laat je niet teveel door het weer leiden. Zin in dat ene item? Een warm vestje of een jasje erover, probleem opgelost!

Powervrouw of sexy mama?
Uiteindelijk komt het allemaal neer op deze vraag: “Hoe wil ik mij vandaag voelen?”

Zelfverzekerd? Relaxt? Productief? Creatief? In control? Sexy mama? Powervrouw? Stabiel? Vrolijk? Comfortabel?

Mocht je weer aan het twijfelen slaan, stel jezelf dan die vraag en volgens mij is je keuze dan snel gemaakt!

Geeft jouw garderobe je geen enkel gevoel? Heb je geen outfits die jou bij je dag kunnen ondersteunen? Weet je eigenlijk niet echt wat jouw stijl is of hoe je je professioneel kunt kleden? Met al deze vragen, en veel meer, kan ik je helpen. Ik hoor graag van je. 😉