“Waarom kledingzaken onmisbaar zijn!”

Steeds vaker lees ik dat winkels het moeilijk hebben en de leegstand in dorpen en steden toeneemt. Dit geldt ook voor kledingzaken. Toenemende concurrentie van webshops, veranderend klantgedrag enzovoort worden genoemd als redenen. In mijn directe omgeving vragen mensen zich al hardop af of er over 10 jaar überhaupt nog kledingwinkels zijn. Ik moet er in ieder geval niet aan denken en vind het ook lastig om me dit voor te stellen. En dat niet alleen omdat ik mijn brood ermee verdien. Hieronder dan ook enkele redenen waarom ik vind dat kledingzaken onmisbaar zijn.

Het zien, voelen en passen
In winkels kun je de kleding direct zien, voelen en passen. Je ervaart meteen of de stof je bevalt en of de kleur je staat. Wanneer je iets bij een webshop bestelt, is het vaak de vraag of het voldoet aan je verwachtingen. Vaak is de kleur anders dan verwacht en is de pasvorm niet goed. Dit leidt ertoe dat je regelmatig spullen teleurgesteld terug moet sturen. Dat is jammer van je tijd en de energie die je erin hebt gestopt.

Sparren met je laptop?!
Wel eens geprobeerd om over je kleding te sparren met je laptop? Als alles goed met je gaat, hopelijk niet. Voordeel van een ‘fysieke’ winkel is dat je direct om een mening kunt vragen aan bijvoorbeeld de verkoopster of een andere klant. Het is veel makkelijker om samen even te sparren en te horen of iets mooi staat of niet. Dit kan een webshop je niet bieden.

Beleving is alles!
Beleving lieve dames… beleving. Daar is de webshop niet zo goed in. Een dagje shoppen met je vriendinnen, je moeder of gewoon met jezelf is en blijft toch heerlijk? Zo’n dag die start met een heerlijk kopje koffie gevolgd door goede gesprekken, een lekkere lunch en een afsluitend wijntje? Ondertussen de speurtocht naar dat perfecte jurkje of de onvergetelijke toevalstreffer die je niet zocht, maar die voor jou lijkt te zijn gemaakt. Daar doen we het toch voor?

Voor nu: stay calm and keep shopping! Bij een ‘echte’ winkel dan… 😉