De zon schijnt! Hoe maak je met je kleding de overgang van winter naar lente?

Het zonnetje is gaan schijnen, de dagen worden weer wat langer en ik merk dat niet alleen ik, maar ook mijn klanten er een heleboel extra energie van krijgen. Een heerlijk vooruitzicht: het is bijna lente. Ik ben er aan toe!

Terwijl ik afgelopen week (licht enthousiast) met mijn open jas door de winkelstraten ging op zoek naar items voor mijn klanten zag ik allerlei outfits voorbij komen. Van dichtgeritste winterjassen met warme boots, tot open blazers met een trui, dikke sjaal en sneakers.

Ik zie het elk jaar weer en ik snap als geen ander dat het ’s morgens lastig kan zijn om in te schatten hoe warm het die dag gaat worden. Zeker in zo’n overgangsperiode. Die overstap is soms een uitdaging en ik kreeg hier de afgelopen tijd best veel vragen over. Daarom in deze blog een aantal tips die jij kunt toepassen!

Vervang het zwart
Wil je met je kleding een stapje dichter bij de lente te komen? Dan is het sowieso tijd om minder zwart te gaan dragen! Het hoeft niet gelijk naar zolder, maar je kunt in ieder geval een gedeelte uit het zicht hangen. Wil je helemaal snel de ommezwaai maken? Vervang dan al je zwarte kleding voor witte kleding. Wit is licht, luchtig en hartstikke voorjaar-proof! Hoe draag je het? Een lente-trend die je misschien al in de winkels hebt zien hangen: ton-sur-ton met beige en wit. Dus als het bij jou past en je er blij van wordt: Ga er voor!

Het dragen van lagen
Bij wisselvallig weer is het vaak lastig om je te kleden. De ene keer ben je te warm gekleed en de andere keer bevries je bijna. Laagjes bieden uitkomst. Zorg dat je lagen aantrekt die makkelijk aan en uit kunnen: lichtere vestjes, jasjes en blouses over shirts.

Accessoires
Als je de ‘sfeer’ van je outfit wilt veranderen kies dan eens voor een andere accessoire. Doe je winterse ketting af en draag een kleurrijk item of ga voor een hand met kleurrijke ring(en). Knoop een sjaaltje in je haar, doe een paar gekleurde armbanden om en ‘hallo lente!’.

Mix je winterkleding met lente-items
Combineer je winterkleding met je zomerkleding. Op deze manier profiteer je van de warmte maar ziet het er niet zo winters uit. Denk bijvoorbeeld aan een (zomer)jurk die je het hele jaar door kunt dragen met een paar laarzen en een leuk jasje of vestje. Of combineer je lichtgekleurde broek met een lekkere trui of een jasje. Nog een paar voorbeelden:

– Een lichte spijkerbroek met een lichtgekleurde blouse of top en een donkerder jasje
– Een lange (maxi)jurk met hoge laarzen en een jasje of een vestje
– Een lichtgekleurde broek met een fijne trui (met daaronder een top… want laagjes!) en sneakers of beige enkellaarsjes

Ga dus lekker experimenteren en geniet vooral van die heerlijke voorjaarszon!

Kom je er niet helemaal uit, ben je toe aan een nieuwe garderobe of wil je graag samen met mij de stad in? Stuur dan gerust een berichtje, dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen.