“Storm? Het was storm in mijn kledingkast!”

Ik lag helemaal dubbel toen ik hoorde dat mijn klant dit tegen haar collega had verteld! Haha.
Want het klopte helemaal! Er ontstaat soms eerst ‘een storm’ op je slaapkamer als we samen aan de slag gaan met je kleding…

De dame in kwestie was meer dan dertig kilo afgevallen en haar kast hing vol met allemaal verschillende maten. Ze droeg haar ‘oude’ (te grote) kleding af en toe nog, want tja; het was niet kapot en het zat nog zo lekker… 😉

Maar voor we samen aan de slag gingen had ze mij op het hart gedrukt: je mag heel eerlijk zijn en ik ben juist blij dat we hier samen rigoureus doorheen gaan.
Ja, en dat moet je mij niet twee keer laten zeggen, dus ik ging als een speer.

Aan het einde van de sessie hadden we een kwart van de kledingkast over, en een hele stapel ‘was-een-fijne-tijd-maar-past-niet-meer-bij-mijn-nieuwe-ik’ kleding gesorteerd. En die kleding ging niet zomaar weg, we hebben geselecteerd wat nog goed genoeg was voor een tweede ronde (denk aan Appel & Ei of een andere leuke tweedehandswinkel).

Voorzichtig vroeg ik: ‘Schrik je ervan?’ ‘Nee, helemaal niet.’ zei ze. ‘Ik ben juist heel blij! Het voelt als nieuw begin en in mijn eentje had ik dit nooit zo voor elkaar gekregen, ik ben je juist dankbaar.’

‘Gelukkig!’ zei ik! Want het is ook echt een nieuw begin, een nieuwe jij!

Samen gaan we de komende tijd op zoek naar aanvullende items die bij haar, haar business en haar eigen kledingstijl passen en ik zie haar met de keer dat we elkaar zien lekkerder in haar kleding zitten, zo mooi!