“Pffoeh, kleding en zelfvertrouwen…”

Oké, eerlijk is eerlijk. Ik ben deze blog al minstens tien keer opnieuw begonnen…  Waarom? Het gaat over mijzelf… Het zat al een tijdje in mijn hoofd om mijn persoonlijke ervaringen over kleding en zelfvertrouwen met jullie te delen. Ook ik heb me namelijk erg onzeker over mijn kledingkeuzes gevoeld. En eerlijk gezegd heb ik dat af en toe nog steeds. Dus in het kader van ‘hart onder de riem’ neem ik jullie nu even mee in mijn verhaal…

Dertien jaar geleden…

Als meisje van zestien (en dat is voor velen natuurlijk ook een onzekere periode) kleedde ik mij vaak drie keer per dag om. En wat ik ook aantrok: NIETS voelde ‘goed genoeg’!  ’s Morgens trok ik dan iets aan waarvan ik dacht: ‘Dit is oké’ om vervolgens de rest van de dag te twijfelen of dit wel goed genoeg was. Gedachten als “Ai, toch niet de juiste panty”, “Mijn billen lijken enorm in deze broek” en “Is dit niet te opvallend?” gingen vaak door mijn hoofd. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Jarenlang was ik onzeker. Het gekke was dat ik het bij een ander altijd wel goed zag en ze dan ook goed kon helpen.  Voor mijzelf was het vaak een veel grotere zoektocht. Wat paste er nou echt bij Chanine?

Ik volgde blindelings de mode, maar voelde me er heel vaak niet goed in. Combinaties die ik droeg konden dan wel hip zijn, maar waren niet ‘Chanine’. Ik werd er niet blij van en ging aan mezelf twijfelen. Helemaal omdat anderen mij complimenteerden met deze kleding. Omdat zij het mooi vonden, deed ik het maar aan. Zonder hierbij rekening met mijn eigen gevoelens te houden. Ondertussen bleef ik maar met dat lege gevoel zitten en shopte ik me een ongeluk om mijn eigen kledingstijl te vinden. Dit vaak zonder succes. Uiteindelijk hing mijn kledingkast dan ook vol met miskopen en zelden gedragen kledingstukken.

Op een gegeven moment was ik er klaar mee! Ik wilde mij fijn voelen in mijn kleding! Waarom lukte het mij bij klanten wel, maar bij mezelf niet? Het was tijd voor actie. Ik ben gestopt met samen shoppen, zodat ik alleen de keuzes moest maken. Dit dwong mij tot zelfreflectie en het gaf mij de ruimte om te voelen wat echt bij mij past. Hierdoor kon ik mijn kennis van kleding ook beter op mezelf en op anderen toepassen. Door naar mezelf te leren kijken, leerde ik beter naar anderen te kijken en luisteren. En dat vond ik geweldig! Ik had niet alleen mijn eigen kledingstijl, maar ook mijn passie gevonden. Ik wil mensen helpen gelukkig te zijn met hun kleding!

Wil je dat ik je help om weer blij te worden met je kleding? Neem dan gerust contact met mij op. Ik zou het echt super vinden als ik jou hierbij mag helpen!