“Online shoppen, word jij er blij van?”

Online shoppen, helemaal van deze tijd. En ik moet ook eerlijk toegeven… Ik doe het zelf ook. Maar toch winkel ik het liefst in een dorp of stad met leuke boetiekjes. Een valkuil van online shoppen is voor mij het ‘makkelijke’ bestellen. Ik zie zoveel ‘leuke’ dingen dat ik de focus verlies: “O ja… ik was op zoek naar een jurkje. Dat jasje is ook leuk en dan die broek of dat rokje erbij… En ach het is niet zo duur, dus toch maar in het winkelmandje”. Ongemerkt komt er dan altijd meer in het winkelmandje terecht dan eigenlijk de bedoeling was. En dat allemaal omdat ik telkens denk: ‘Ach, dat kan er ook nog wel bij!’

Na het plaatsen van de online bestelling wacht ik ongeduldig op mijn pakketje, want ik ben toch erg benieuwd hoe alles staat! Maar…  wanneer het pakketje dan gearriveerd is sta ik negen van de tien keer twijfelend voor de spiegel. Hmm, heb ik dit echt besteld? Andere broek eronder, andere schoenen… Tja, toch niet zo leuk als ik dacht! Retour!

Tijdens het inpakken van de net gearriveerde doos vol met “net niet”-kleding krijg ik dan altijd flash backs. Blijkbaar trap ik er iedere keer weer in! Vaak denk ik dan: “Maar dit keer is het waarschijnlijk écht mooi en zit het in één keer goed.” Maar ja, de realiteit is vaak anders.

Waarom is online shoppen zo lastig?

De maat
Op internet kun je de maat heel moeilijk inschatten. In de winkel is het soms al lastig maar op internet kun je er nooit van uitgaan dat een maat 38 ook echt maat een maat 38 is.

De kleur
De kleur kan op het beeldscherm prachtig lijken, maar in de praktijk is de kleur in vele gevallen toch nét iets anders. De kleur rood is net iets feller, of de kleur geel is nou nét de kleur geel die je niet staat.

De pasvorm en stijl
Op de afbeeldingen lijkt alles altijd geschikt. Het is perfect gestyled en je verwacht dat het jou ook zo zal staan. Da’s vaak dikke pech, omdat iedereen een ander figuur heeft en niet iedere stijl past bij ieder persoon. Past het kledingstuk wel bij jou, dan weet je vaak nog niet hoe het merk valt. Dit kun je vaak ook niet gokken en dat is jammer.

Om deze redenen heb ik een online module ontwikkeld! Je leert in de module: ‘Online Shop Expert’ bewustere en betere online keuzes te maken zodat jij vaker in één keer slaagt. En dat scheelt tijd en bespaart teleurstellingen. Meer te weten komen? Klik dan op deze link.

Ik wens je heel veel online en offline shopplezier!