“Nooit meer schoenenstress!”

Het is een feit. Schoenen doen iets met vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat schoenen zelfvertrouwen geven. De juiste schoenen bij je outfit maken je zelfverzekerder. Bovendien zie je er cooler uit. Vaak hoor ik dat vrouwen het lastig vinden om de juiste schoenen bij een outfit te vinden. Ondanks een karrevracht aan schoeisel, hebben ze toch vaak het gevoel dat niets goed genoeg is. Herkenbaar? Om je te helpen, geef ik je hierbij advies om een basisgarderobe van schoenen te creëren, zodat jij nooit meer mis zult grijpen.


De basis patta parade


De pump

De pump is een must-have voor iedere vrouw. Met deze schoen zit je altijd goed en creëer je in een handomdraai een andere look. Behalve onder je jurkje staan ze ook perfect onder jeans of een pantalon.

Laarzen
Laarzen zijn tijdloos. En dan bedoel ik niet de (eveneens tijdloze) regenvariant. Investeer daarom in kwalitatief goede leren laarzen. Een lang model en een korte enkellaars zijn beide goed! Je kunt ze combineren met een rok, jurk, skinny jeans of jumpsuit.

Een lage hak voor noodgevallen
Hoge hakken zijn fantastisch, maar er de hele dag op lopen is een crime. Een lagere hak biedt uitkomst en is de investering zeker waard. Ze lopen fijner en staan vaak ook mooier dan een platte schoen.

Sneakers
Een mooie sneaker mag niet ontbreken in je collectie. Zoek maar eens een beter alternatief om vlot voor de dag te komen. Het grote voordeel is dat je ze in veel verschillende stijlen, vormen, printjes en kleuren kunt krijgen. Er is geen alternatief dat zoveel opties biedt. Daarnaast lopen ze fantastisch en geven ze je outfit een sportieve uitstraling.

Sandalen
Als het zonnetje weer schijnt bieden sandalen voor mij en vele anderen uitkomst. Een sandaal is stijlvoller dan een slipper en chiquer dan een sneaker. Ze zijn goed onder een lange broek, maxi-jurk of mooie jumpsuit. Nooit voor paal, met een mooie sandaal!


Speciale tip!

Hou jezelf niet voor de gek! Zorg dat de schoenen passen bij jouw stijl, persoonlijkheid en de inhoud van jouw kledingkast. Koop dus geen flamboyante schoenen, als je een klassieke stijl hebt. Ook niet als je de schoenen prachtig vindt of als de modewereld zegt dat het ‘in’ is. Je gaat ze toch niet dragen…

Zo… dat was het weer… Nu nog op zoek naar de juiste exemplaren! Heel veel succes!

Vind je het een uitdaging om jouw eigen stijl te bepalen? Dan is de online module ‘Ontdek je eigen kledingstijl’ misschien iets voor jou! Klik hier om er meer over te weten te komen.

Weet je eigenlijk niet echt wat jouw schoenenstijl is of hoe je passende kleding en schoenen kunt vinden? Met al deze vragen, en veel meer, kan ik je helpen. Ik hoor graag van je.