“Hoe vind je een winterjas die bij je past?!”

Een winterjas koop je niet ‘zomaar’. Het is geen truitje of leuke jurk dat je af en toe draagt. Je hebt het vaak aan en moet je er dus goed in voelen. Daarom is het goed om hier vooraf aandacht aan te besteden. Waar kun je nu het beste op letten wanneer je een nieuwe winterjas koopt? In deze blog deel ik graag een aantal tips met jou.

Voorbereiding

Bedenk van tevoren in welke situaties je de jas wilt dragen. Is het een jas voor je werk, vrije tijd of voor beide? Fiets je veel of zit je veel in de auto? Moet de jas tegen een regenbui kunnen? Ben je een koukleum of heb je het snel warm? Draag je de jas het liefst met of zonder een sjaal? Draag je hoofdzakelijk jurkjes of broeken? Dit kan namelijk van invloed zijn op de keuze van je jas. Schrijf deze dingen desnoods even op voordat je aan je zoektocht begint.

De kleur

Een jas in een opvallende kleur is erg leuk. Zelf ga ik het liefst voor een kwalitatief goede jas in een neutrale kleur. Denk hierbij aan blauw, groen, bruin, grijs of zwart. Let er wel op dat de betreffende basiskleur bij je past. Voordeel van een neutraal gekleurde jas is dat deze minder snel verveeld en daarom langer mee kan. Ook is het eenvoudiger om neutrale kleuren te combineren met verschillende accessoires. Denk hierbij aan handschoenen, verschillende sjaals en handtassen. Door accessoires regelmatig af te wisselen, verandert jouw ‘look’ mee! Wil je toch een jas in een kleurtje kopen, dan adviseer ik je om deze naast je neutrale jas te kopen. De uitverkoop biedt hierin uitkomst, omdat dergelijke jassen minder snel verkocht worden. Leuk en goedkoop. Fijn toch?

Kwaliteit

Goede winterjassen zijn doorgaans prijzig. Maar omdat de meeste vrouwen een winterjas veelvuldig dragen en dit meerdere seizoenen doen, is het verhoudingsgewijs een goedkoop kledingstuk. Ik adviseer dan ook om een kwalitatief goede jas te kopen, waar je helemaal achter staat en oprecht blij van wordt. Het pin-moment blijft even slikken, maar dat ben je na het eerste jaar echt wel vergeten.

Jouw figuur

Je figuur is bepalend bij de aankoop van een nieuwe winterjas. Vaak voel je je al snel wat dikker in een winterjas. En dat willen we geen van allen. Pas het model winterjas dan ook aan op je figuur. Wanneer je klein bent en een slanke taille hebt, dan is het bijvoorbeeld mooi om je jas boven de knie te laten eindigen. Het is helemaal perfect om door middel van een ceintuur je taille te benadrukken. Hierdoor lijk je slanker. Heb je wat meer rondingen, dan is een jas in een soepel vallende stof een goede keuze. Je kunt gaan voor een A-lijn jas of een recht model om een eventueel buikje te camoufleren. Heb je brede heupen en wil je wat verdoezelen? Zorg dan voor een recht model dat net even wat ruimer zit. Wanneer je liever een korte jas draagt dan is het goed om de jas op je slankste gedeelte te laten eindigen. Dus net boven je heupen of eronder.

Stijl

De kledingstijl die je graag draagt moet natuurlijk passen bij jouw ‘perfecte’ jas. Kijk dus bij een winterjas ook naar jouw kledingstijl. Wanneer jij blij wordt van sportieve kleding dan past een klassieke jas waarschijnlijk niet bij jou. En wanneer je graag klassieke kleding draagt, word je niet blij van een super sportief jack.

Succes met de aankoop van een nieuwe winterjas!