“Hoe verdoezel ik mijn flubberbuik zonder sportschool?!”

Veel vrouwen vragen mij hoe ze hun buik kunnen maskeren. Het gaat hierbij vaak om vrouwen die net een kind hebben gekregen of iets voller zijn geworden. Hierbij enkele tips om je buikje te laten verdwijnen achter een muur van mode.

Draag een print

Door het dragen van een print vestig je de aandacht op de print en niet op je buik. Veel mensen denken dat een effen kleur beter afkleedt, maar een print of blok leidt af van een wat vollere buik.
Bij een print denken de meeste vrouwen meteen aan een bloemenprint. Maar je kunt ook gerust gaan voor een polka dot, (smalle) streep of grafische print.

Vermijd elastiekjes aan de onderkant

De plek waar het elastiek zit, legt de nadruk op je ‘buikzone’. Ze zitten vaak op het verkeerde gedeelte en daardoor trekt het alle aandacht. Haal het elastiek er wanneer mogelijk uit, zoom het om en stop het iets bij je broek in. Dit verbloemt je buikje veel meer dan het elastiek.

Het juiste ondergoed

Door het dragen van high waist ondergoed is je buikje snel naar de achtergrond verdwenen. Dit type ondergoed zit comfortabel en valt door de hoge taille over je buik heen.

Ga voor een stevig materiaal

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar zwaardere stoffen maken je optisch minder zwaar. Kies bijvoorbeeld voor een losse blouse die je met een punt in je broek kunt steken. Je hoeft deze punt niet altijd in het midden te doen. Het is zelfs speelser om het aan de zijkant in de broek te steken. Wanneer je een buikje hebt, is dit zelfs een beter plan om de aandacht van je midden af te leiden. Een wikkeljurk is bijvoorbeeld heel handig om je buik te camoufleren.

Koop niet te grote kleding

Vaak ben je geneigd om juist alles een maatje groter te kopen, omdat je denkt dat dit verdoezelt. Maar dit zorgt er juist voor dat je groter en forser lijkt dan dat je eigenlijk bent. Kies voor kleding die goed past en fijn draagt. Hou er rekening mee dat maten van merken kunnen verschillen. Staar je dus niet blind op de maat, maar meer op de pasvorm. De pasvorm is namelijk belangrijker dan de maat.

Zorg voor een goede broek

Veel vrouwen dragen een heupbroek waardoor het buikrandje boven de broek uitkomt. Dit accentueert de buik. Kies daarom voor een broek met een hogere tailleband. Wanneer je een broek draagt die niet goed zit (teveel ruimte aan de bovenkant bijv.) krijgt een buik meer ruimte. Een broek met hoge taille geeft meer stevigheid en legt minder de nadruk op de buik.

Ik hoop dat jullie deze tips en adviezen kunnen gebruiken! Heel veel plezier ermee! En vergeet niet: Verstop jezelf niet, je mag gezien worden! Je bent het waard!