“Hoe kom ik (ook) leuk gekleed de zwangerschap door?!”

Oké… het idee om een blog te schrijven voor zwangere vrouwen zit al langer in mijn hoofd. Helemaal omdat de afgelopen maanden de één naar de andere zwangere vrouw mij vroeg om kledingtips. Gelukkig mag ik regelmatig zwangere vrouwen helpen en hoor dan regelmatig welke strubbelingen zij ervaren op het gebied van kleding. Tijd voor wat tips om de zwangerschap goed gekleed door te komen!

Kijk naar de mogelijkheden in je eigen kast
Tegenwoordig is kleding vaak rekbaar. En dat is een handige eigenschap tijdens de zwangerschap. Vestjes zijn hier een goed voorbeeld van en bovendien superhandig tijdens de zwangerschap! Een vest kan open gedragen worden en biedt dus uitkomst tijdens de zwangerschap. Ook jurkjes die wijd vallen, kleden goed af. Let dan wel goed op de lengte, omdat de jurk door de bollere buik snel op kan kruipen.

Back to basic
Je draagt je zwangerschapskleding hooguit 9 maanden, dus je hebt niet veel nodig! Een paar goede jeans, leuke basis jurkjes en een mooi lang vest bieden een goede basis. Het voordeel van basis jurkjes is dat er veel mee gecombineerd kan worden. Door goed te combineren en variëren ziet niemand dat je al 9 maanden dezelfde jurkjes draagt! Varieer met sjaals, lange kettingen en leuke armbanden. Combineer het jurkje de ene keer met een lang vest en de andere keer met een rekbaar tricot jasje. Fleur het geheel op met een mooie lippenstift en jij bent weer ready to go!

Marktplaats en vintage is the place to be
Je denkt misschien niet direct aan tweedehands kleding, maar Marktplaats is een goudmijn! Aangeboden kleding is vaak kort gedragen en ziet er vaak als nieuw uit. Regelmatig is aangeboden kleding niet eens gedragen! Daarnaast scheelt het bakken met geld en ben je nog duurzaam bezig ook.

Jurkjes zijn  je beste vriendin!
Een jurkje is altijd goed! Of het nou zomer of winter is. Je komt er altijd netjes mee voor de dag en kunt er eindeloos mee variëren. Ze voelen vaak ook comfortabeler dan een broek en je buik kan er lekker in meegroeien. Stretch stof en jij worden nieuwe partners! Je kan er eindeloos lang mee doen!
Zit je in de eerste drie maanden? Wil je het stadium ‘Dikker of zwanger’ vermijden? Of wil je het nog even geheim houden? Dan zijn jurkjes in een A-lijn ideaal! Deze zijn minder getailleerd en ‘verbergen’ de eerste maanden van zwangerschap.

Dit waren mijn tips voor de komende 9 maanden…  Ik wens je een hele goede zwangerschap!
Laat jezelf zien, zeker tijdens deze periode. Zwangere vrouwen zijn mooi en zeker wanneer je je goed voelt in je outfit!