“Minder kleding, minder stress”

Deze titel vergt enige uitleg… Veel vrouwen zullen denken: Huh? Maar jij bent toch personal shopper? Dan maakt kleding jou toch juist gelukkig? Je wil toch veel keuze hebben? En er telkens anders uitzien? Het antwoord hierop is: Ja, dat dacht ik ook altijd!

Vroeger had ik een bom volle kledingkast.

En telkens vond ik wel weer een gaatje om er toch nog iets bij in te kunnen hangen. Maar het rare was: Ik had nooit iets om aan te trekken. Stond altijd twijfelend voor de kledingkast en dacht: “is dit het nou?” Ik kon heel moeilijk kiezen en wist ook niet wat ‘mijn stijl’ was. Ik volgde blind de mode. Het gevolg was dat ik alle kleuren van de regenboog in mijn kast had hangen. De ene dag zag ik er bleek uit en de andere dag straalde ik. Dat kwam allemaal omdat ik niet wist welke kleuren het beste bij mij stonden. Nu, heel wat jaren later, weet ik precies wat bij me past. Ik heb de laatste jaren dan ook veel weggeven, heb meer naar vintage winkels gebracht en ben minder impulsief gaan kopen. En dit voelt fantastisch!

Ik heb nu minder kledingstukken in mijn kast hangen, maar draag ze allemaal. En niet een paar keer. Doordat ik een goede basisgarderobe heb, goed weet welke kleuren bij me passen en deze beter kan combineren, kan ik het met minder kledingstukken af. Want het is echt waar, je hebt niet veel nodig om telkens goed voor de dag te komen. Bijkomend voordeel is dat ik ook veel minder keuzestress heb. Om het af te maken ga ik geregeld op zoek naar een paar leuke eyecatchers en combineer deze volop met mijn basisgarderobe. En daar word ik heel erg blij van…elke dag!