Het dilemma van zwart

In de wandelgangen, op straat en in tijdschriften kun je er niet omheen. Zwart, zwart en nog eens zwart is wat er gedragen wordt. Het is dan ook één van de favoriete kleuren van veel vrouwen. En als ik dan vraag: “waarom zwart?” , krijg ik steevast het antwoord: ‘Het kleedt zo lekker af!’ Maar is dat wel zo? In deze blog ga ik jullie uitleggen waarom dit meestal niet zo is.

Ineffectief massief…
Zwart maakt massief. Helemaal als je van top tot teen in het zwart gekleed bent. Je wordt zodoende één brok zwart, dus zichtbaarder en optisch voller. Het kleedt dus wel af, maar niet bepaald lekker… De structuur van de stof is overigens wel bepalend voor de mate van optische volheid. Satijn oogt bijvoorbeeld zachter en minder volumineus dan een wollen jurk. Als je dus toch voor zwart wil gaan en niet te vol wilt lijken, ga dan voor de fijnere structuren.

Rood promoot!
Oei…als zwart niet afkleedt, wat dan wel? Denk aan rood! Want rood promoot! Net als zwart is rood een kleur die veel mensen staat. Uit onderzoek blijkt dat rood slanker maakt. Daarnaast geeft het je ook een jongere, frissere en gezondere uitstraling! Wie wil dat nou niet? Probeer dus eens een rode trui, blouse of jurk en ga voor de juiste pasvorm. Je zult zien dat je slanker oogt.

Geen rood? Geen nood!
Hou je niet zo van de kleur rood en wil je er toch graag slanker uitzien? Ga dan voor donkere kleuren. Denk aan aubergine, donkerblauw, donkergroen, donkerbruin of antracietgrijs.  Combineer het met een lichtere tint die goed staat bij je gezicht. Hierdoor ontstaat contrast, wat zorgt voor een slanker silhouet.

Trek in black?
Ben je nou helemaal fan van zwart en kun je echt niet zonder? Dan is er nog een andere mogelijkheid. Combineer je zwarte outfit eens met lange ketting of sjaal. Draag deze in de lengte en ga voor kleuren die duidelijk contrasteren met zwart. De verticale lijn die zo ontstaat zorgt voor lengte en maakt slanker.

Zo… dat dilemma valt volgens mij wel mee! Genoeg alternatieven om mee te stoeien. Succes 😉…