“Heb jij (ook) bikini stress?”

Ik ken tot nu toe geen enkele vrouw die badkleding kopen leuk vindt. Vaak hoor ik verhalen in de
trant van: “Vreselijk, een nieuwe bikini kopen! Zo confronterend om jezelf in het felle Tl-licht te moeten bekijken! En dan ook niet weten welke bikini of welk badpak je moet kiezen. Uiteindelijk ga ik dan maar voor ‘veilig’. Dan val ik tenminste niet op en heb ik in ieder geval iets voor de vakantie”.
Herkenbaar? Misschien kan ik je helpen. In deze blog geef ik badkleding tips voor verschillende figuurtypes.

Kort bovenlichaam
Heb je een kort bovenlichaam? Met een kleine bikini is de afstand tussen top en broekje groter en lijkt het bovenlichaam langer. Liever een badpak? Kies dan voor een badpak met een diep decolleté.
Een hoog opgesneden broekje of badpak doet benen langer lijken. En daar worden de meeste vrouwen blij van!

Een vollere buik
Een vollere buik? Kies dan voor een badpak van stevig materiaal met een mooi decolleté. Dit haalt de aandacht van de buik weg. Draag liever geen prints op de buik, want daardoor lijk je voller en gaat alle aandacht eerder naar de buik. Een Tankini is ook een optie. Dit verdoezelt een buikje. Ga je toch liever voor een bikini? Kies dan voor een broekje met verhoogde taille.

Weinig Taille
Heb je geen of weinig taille? Kies dan voor een badpak met een riempje of een diagonale print. De Monokini (een badpak met uitgesneden stukken in de taille) is ideaal voor dit figuur.

“Je hoeft niet perfect te zijn, uniek is al voldoende.”

Vollere boezem
Heb je een wat vollere boezem? Kies dan voor een stevige cup met beugels en bandjes. Bij voorkeur verstelbaar op de schouderbandjes. Vermijd de triangeltops en bandeaus.

Kleinere boezem
Heb je een wat kleinere boezem? Kies voor een bovenstuk met push-up effect, beugel, triangel of halter. Of een top met rushes. Het mooiste is een combinatie van een halter of beugelbikini en push-up, dit zorgt voor een mooi geheel. Kies hierbij gerust voor een vrolijke kleur of een felle print.

Brede heupen
Heb je iets bredere heupen? Draag het liefst een hoog opgesneden broekje. Dit zorgt ervoor dat je heupen minder in de spotlights staan.

Brede schouders
Wanneer je brede schouders hebt maakt een halterlijn optisch smaller. Draag geen top met horizontale strepen of een bandeautop want dit maakt breder.

Voor elk figuur geldt: Koop de broekjes nooit te klein! Dit maakt namelijk voller. Zorg dat je je sterke punten benadrukt en neem de rest voor lief. Je hoeft namelijk niet perfect te zijn. Uniek is al voldoende.

Succes bij het kopen van een nieuwe bikini en/of badpak!