Hoe je met een personal shopper geld bespaard

De winkels zijn weer gewoon open, de terrassen staan er uitnodigend bij en er is meer vrijheid om weer op pad te gaan. En dat betekent dat mijn agenda weer gevuld is met leuke, fysieke shopsessies! Wat kan een mens daar gelukkig van worden. Het shoppen, de mensen, de mooie gesprekken, heerlijke kopjes koffie, het creatieve combineren en de sfeer in de binnensteden: ik heb het allemaal gemist! Ik haal altijd veel uit die afspraken en hoop dat mijn klanten het net zo leuk vinden. Maar, zo’n shopafspraak draait natuurlijk niet om mij en de gezelligheid! In alles wat ik doe wil ik overbrengen dat kleding niet zomaar een omhulsel is, maar een vorm van non-verbale communicatie, naar anderen, maar ook naar jouzelf. De juiste outfit geeft je een goed gevoel en zelfvertrouwen, én is een manier om de wereld te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Daar wil ik je mee helpen. En even super praktisch: met een personal shopper bespaar je ook nog eens geld!

Een goed begin van de dag

Okee, op zo’n dag waarop ik met een klant heb afgesproken, starten we altijd met een kopje koffie of thee en wat lekkers. Als we elkaar al kennen, kletsen we even bij en als we elkaar nog niet ontmoet hebben is dit het moment om echt kennis te maken. Dat kopje koffie is niet alleen een heerlijk relaxte start van de dag, maar zorgt ook altijd voor de leukste gesprekken én fijne feedback. We hebben vaak al wat voorwerk gedaan, maar we bespreken toch nog even wat we gaan doen en wat willen bereiken op die dag. Pas daarna duiken we de winkels in. Op dat moment weet ik je stijl, je maat, wat je nodig hebt en waarschijnlijk ook al wat er al in jouw kast hangt!

Geld besparen

Terugkerende klanten vertellen altijd wel even hoe het ze sinds we elkaar voor het laatst zagen op kledinggebied vergaan is. Vaak hoor ik dat ze de vorige shopsessie heel plezierig vonden (complimentjes: altijd fijn!), maar ook dat ze merkten dat ze door die sessie geld hadden bespaard. Dat zit zo. Ik zorg er altijd voor dat de kleding die we tijdens een sessie kopen goed te combineren is met de items die je thuis al hebt. Hoppa, in één klap talloze nieuwe outfits! Ook laat ik je niet naar huis gaan met items waar je niet 100% blij van wordt of die jou niet op je best laten zien. Als alle kleding in jouw kast klopt én op meerdere manieren gecombineerd kan worden, heb je heel veel verschillende outfits. Zo heb je minder kleding nodig dan je misschien denkt én heb je altijd iets om aan te doen. En dus hoef je tussen onze gezamenlijke shopsessies in niets te kopen!

Tweedehands pronkstukken

“Een dagje met Chanine op pad is een feestje. Als een wervelende acrobate ging ze door de kledingrekken, kwam met setjes en stukken aan waar ik van ze lang zal ze leven niet aan gedacht zou hebben, maar met de juiste accessoires werd het ineens helemaal “Esther”.  Alles waar geen “juichgehalte” bij kwam kijken, werd meteen afgewezen, hoe goedkoop ook. Lekker duidelijk, ik houd ervan. Resultaat: Een volle tas pronkstukken voor een prijs waar je u tegen zegt. Heel fijn, als muzikant in coronatijd!”

Deze reactie van Esther maakt mij wel trots! Zij gaf mij alle vertrouwen en met haar mocht ik helemaal los gaan. Samen gingen we van ‘dure’ boetiek tot de tweedehandswinkel Appel en Ei, op zoek naar kleding voor haar optredens. Doordat we gericht op zoek gingen naar de stijl die bij haar past, ik goed wist wat ze nodig had en welke maat ze draagt, had Esther uiteindelijk een tas vol kleding. En zoals ze hierboven al zei: dat kostte haar geen fortuin. Voor Esther doet de herkomst van de kleding er niet toe. Wat telt is de kwaliteit en uiteraard of het kledingstuk haar blij maakt! Een tweedehands- of vintagewinkel zijn dan hele interessante opties. Kwalitatief goede kleding vind je op heel veel plekken en staat niet per se gelijk aan ‘nieuw’ of ‘duur’. Het is de kunst om de kwaliteit te (her)kennen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar die uitdaging vind ik fantastisch!

Nu het zonnetje weer schijnt, is het weer tijd voor een nieuw seizoen in de kast. Ben je klaar met online shoppen, raak je in de winkel het overzicht kwijt, heb je keuzestress, of gewoon een bloedhekel aan shoppen? Of wil je gewoon eens ervaren hoe het is om met een personal shopper op pad te gaan? Bekijk de mogelijkheden en stuur gerust een mailtje, dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen!

Of lijkt het je superleuk om dit zelf te kunnen? Wellicht is de online basisopleiding: “Word je eigen personal shopper” iets voor jou. Je leert in vier modules alles over jouw eigen kleur(en), stijl(en), figuur, combineren en het online shoppen. Zo kun jij binnenkort zelf overal de juiste items vandaan toveren!