“24/7: Op en top gekleed graag!”

Je kent het gevoel vast en zeker. Je hebt een lange werkdag gehad, er de hele dag poepie chic uitgezien, komt thuis en wil meteen die slobbertrui en lekker zittende joggingsbroek aan. Ach ja… moet kunnen toch? Lekker thuis. Wie maakt je wat? Kort daarna komt manlief thuis. Hij kijkt je aan en vraagt: ‘Ben je vanmorgen ook zo vertrokken?’ ”Wat denk je zelf? Tuurlijk niet!” is jouw reactie. Licht gepikeerd vraagt manlief vervolgens: “Maar waarom kleed je je bij mij dan zo en kunnen je collega’s naar jouw verzorgde versie kijken?” Touché… daar heeft hij een punt! Maar jij hebt geen zin om zo opgedoft op de bank te zitten. Een dilemma is geboren… Hoe kun je er ’s avonds toch leuk uitzien, zonder jezelf compleet te moeten opdoffen?

Deze vraag krijg ik steeds vaker van mijn klanten. De tips die ik aan mijn klanten geef wil ik jullie niet onthouden. Misschien kun je er wat mee.

Tip 1: Zorg voor een mooie casual trui in de juiste kleur
Dames…laten we eerlijk zijn. De truien die we in onze vrije tijd dragen zijn over het algemeen niet getailleerd, vormloos en verwassen. Niet mooi, maar wel lekker. Er zijn echter ook truien verkrijgbaar die goed staan en goed zitten. Denk hierbij aan getailleerde truien in de juiste kleur en de juiste maat.

Tip 2: Zorg ervoor dat het kledingstuk nooit eindigt op het ‘breedste’ deel van je lichaam.
Hou je van een lange trui of een vest? Zorg er dan voor dat deze over je billen valt en niet eindigt op het ‘breedste gedeelte’. Wanneer het kledingstuk eindigt op je ‘breedste’ gedeelte lijk je namelijk voller.

Tip 3: Kies voor travel kwaliteit!
Tegenwoordig zijn er heerlijke broeken verkrijgbaar van travel kwaliteit. Deze stof kreukt niet, is kleurvast, rekt mee, zit heerlijk en staat geweldig! Kledingstukken van travel kwaliteit zijn in alle vormen en maten verkrijgbaar. Wanneer je de outfit afmaakt met een leuke sneaker en mooie blouse van dezelfde stof ziet dit er super mooi uit. Je kunt dit zowel privé als zakelijk dragen. Het zit namelijk heerlijk en staat prachtig.

Tip 4: Kies voor andere schoenen
Soms wil je je schoenen meteen uittrekken als je thuis komt. Soms zelfs wanneer je net in je auto zit. Heel begrijpelijk! De hele dag op hoge hakken is voor velen geen pretje. Een comfortabele schoen biedt uitkomst. Dit hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat je je voeten bij de eerste de beste mogelijkheid moet laten verdwijnen in roze crocs of geruite pantoffels. Fijn aan de voeten, maar pijn aan de ogen. Er zijn ook leuke èn gerieflijke alternatieven. Denk aan leuke sneakers, instappers, ballerina’s of open schoenen.

Tip 5: Je casual stijl hoeft niet ver af te liggen van je zakelijke stijl
Voor sommige beroepen is de kledingkeuze niet reuze. Dat snap ik. Als advocaat wordt er een mantelpak van je verwacht en als tandartsassistente is een witte outfit bijna onvermijdelijk. Maar wanneer je bijvoorbeeld in een adviserend beroep zit kun je een nette blouse met een mooie rok (die past bij jouw persoonlijkheid) ook prima privé dragen. Je kunt de rok thuis met een andere blouse, truitje of top combineren en er meteen anders uitzien.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en worden jullie er blij van!