Een vrouw stemt haar kleding en innerlijk op elkaar af en wordt ineens écht gezien!

Een aantal weken geleden gaf ik een ondernemende vrouw 1-op-1 begeleiding tijdens een kleur- en stijladvies op 1,5 meter. Om goed advies te kunnen geven, ga ik altijd eerst even de diepte in. Dat wil zeggen: ik stel een heleboel vragen. 😊 Zo kwam ik er al snel achter dat wie zij van binnen is, helemáál niet aan de buitenkant te zien was. Deze vrouw die ‘Ik ben ingetogen, bescheiden en doe stilletjes mijn dingetje’ uitstraalde, bleek energiek, enthousiast en optimistisch.

Ook zij zag tijdens het advies al snel in dat haar kleding en kleuren niet in lijn lagen met wie ze is. Ze ontdekte dat heldere kleuren haar veel mooier stonden dan diepe en vergrijsde. En ze merkte op dat ze de mode wel volgde, maar dus helemaal niet blij werd van die stoere en modieuze bikerboots onder haar grijze jeans. Ik gaf na het kleuradvies ook uitleg over de verschillende stijlen en samen kwamen we tot de conclusie dat de romantische en tijdloos chique stijlen veel beter bij haar passen. Sterker nog: dat is waar ze ook blij van wordt.

We spraken een tweede keer af. Tijdens die afspraak zijn we rigoureus door haar kledingkast gegaan en hebben er alles eruit gehaald wat er in lag. Elk kledingstuk is aangepast, goed bekeken en telkens stelde ik haar de vraag: Word jij er blij van? Gelukkig kwamen we er zo achter dat ze al een heleboel leuke kleding had, maar de combinaties niet bij haar stijl pasten. Ook konden er nog wel een paar mooie kleuren bij.

Het mooie hieraan was dat doordat ik haar binnenkant leerde kennen, we dit aan de buitenkant konden laten terugkomen. Zodat haar kleding haar karakter en persoonlijkheid versterkt. Het resultaat was dat ze ineens ‘opgemerkt en gezien’ werd.

“Wow Chanine”, zei ze, “Ik had niet verwacht dat ik nu ineens gezien word om wie ik echt ben! Ik ben gewend dat mensen mij niet opmerken, maar ineens spreken ze me aan en zeggen ze: Wat zie jij er goed uit!”

En het mooie hieraan was, dat ze helemaal niet besefte dat haar kledingkeuzes invloed hadden op hoe anderen haar zagen. Ze gaf niet zo om kleding, vond praktisch veel belangrijker en had dit cadeautje al jaren voor zich uit geschoven. Het resultaat was spectaculairder dan ze van te voren had kunnen bedenken en ze vindt kleding dan ook ineens een stuk leuker!

Van dit soort klanten word ik dus blij. Haar reactie raakte me ook echt; het is fijn om anderen te kunnen helpen met iets wat voor jou een tweede natuur is. Ik vind het geweldig dat ik deze vrouw kon helpen de wereld te laten zien wie ze is. En het allermooiste aan dit proces? Wanneer ik iemand help, leer ik haar écht kennen.

Wil jij ook laten zien wie je bent? Weet je eigenlijk niet echt wat jouw stijl is of welke kleuren bij jou passen? Of hoe je je professioneel kunt kleden? Met al deze vragen, en veel meer, kan ik je helpen. Online in de academie, of samen. Ik hoor graag van je!