“Een basisgarderobe… voor iedereen anders?!”

Regelmatig krijg ik de vraag of ik kan helpen bij het vinden van een basisgarderobe. Ik vraag dan meestal wat iemand precies zoekt. Op die vraag krijg ik steevast het antwoord: “Gewoon… de basis, zoals iedereen die moet hebben”. Een basisgarderobe waar iedereen gelukkig mee is, bestaat echter niet. Zoveel mensen, zoveel wensen. Een basisgarderobe kan bestaan uit een blazer, jeans, effen shirtjes, pantalon, basic blouses, simpele rok en een eenvoudig jurkje.

Maar wat als jij nou helemaal niet van standaard rokjes houdt? Of nooit jurken draagt? Help! Ik kom tijdens mijn adviezen veel vrouwen tegen die hier tegenaan lopen. Dat is ook helemaal niet raar. Het probleem is bijna altijd dat iemand niet goed weet welke stijl bij hun unieke persoonlijkheid past en welke kleuren ‘goed’ voor hen zijn. Er spoken dan veel vragen door het hoofd. Wat vind ik mooi? Waar voel ik me goed in? Wie ben ik en wat wil ik uitstralen? Kan ik het combineren met mijn andere kledingstukken? En heb ik het in mijn vrije tijd ook aan? Als je hier niet uit komt, is het bijna onmogelijk om een passende basis te vinden.

Als je deze vragen wel kunt beantwoorden, is het samenstellen van een basisgarderobe niet zo moeilijk meer. Hou je van een nette, tijdloze stijl? Dan zijn een paar goede pantalons, mooie blouses, tops en blazers altijd goed. Ben je meer een casual type? Dan word je helemaal niet blij van een nette pantalon, laat staan een jasje en een blouse. Voor jou zijn een mooie (stoere) trui, een paar casual tops en jeans ideaal.

Vind je het lastig om uit te zoeken wat jouw stijl is? Ga dan eens afbeeldingen uit tijdschriften of op Pinterest verzamelen. Scheur alles wat je mooi vindt of waar je blij van wordt uit en maak een moodboard. Naast modefoto’s, kun je ook afbeeldingen uit lifestyle of interieur magazines gebruiken. Keuzes die je hierin maakt zeggen immers ook veel over je persoonlijkheid, voorkeuren en wensen. Plak deze afbeeldingen vervolgens op een groot vel papier (of op je Pinterestboards, dus 😉 ) en kijk er af en toe naar. Als je hier blij van wordt en je het gevoel hebt dat het een goede weerspiegeling is van wie je bent, kun je op pad! Je zult zien dat het je zal helpen bij het shoppen van items die bij jou passen.

Wil je meer weten over een basisgarderobe, je figuurtype en zelf leren combineren? In de online module: “Leren Combineren” kun je dit helemaal zelf leren. Ben je op zoek naar jouw unieke stijl? Kijk dan eens naar de module Ontdek je Eigen (Kleding)stijl. Wil je dit liever samen met mij ontdekken? Dat kan ook! Neem dan contact met me op. Ik hoor graag van je.

Heel veel succes!