De impact van stijl, kleur en kleding

 

‘Chanine, wat moet ik aan doen voor die belangrijke afspraak, zakelijke training of professionele presentatie?’

Deze vraag krijg ik heel vaak! En eerlijk is eerlijk, dat is ook niet altijd gemakkelijk kiezen, want je weet niet altijd wie je tegenover je zult hebben. Je krijgt van mij op die vraag dan ook nooit een direct antwoord. Ik vuur altijd eerst een hele rits vragen af:

Welk publiek heb je tegenover je? Wat wil je van jezelf laten zien? Welke boodschap wil je overbrengen? Wat wil je dat het publiek van jou onthoudt?

Welke boodschap geef jij de wereld met jouw uitstraling?

Een tijdje geleden sprak ik collega-ondernemer Janet. We hadden elkaar al een tijdje niet gesproken, dus we praatten elkaar uitgebreid bij over onze ondernemersreis. Toevallig kwam ook deze vraag aan de orde en was voor haar, vanuit haar invalshoek als groeicoach voor zelfstandige ondernemers, ook herkenbaar. Ook zij ziet namelijk dat verrassend veel ambitieuze en ondernemende vrouwen zichzelf onbewust in hun uitstraling en zichtbaarheid klein houden. En daardoor kunnen ze als ondernemer een onduidelijke of zelfs de verkeerde boodschap afgeven.

Hoe komt dat nou eigenlijk? Ten eerste merk ik dat het voor veel vrouwen een uitdaging is om tijd vrij te maken voor hun uiterlijke presentatie. Ze hebben het druk en worden opgeslokt door hun werk, de kinderen, het huishouden, sociale contacten en nog veel meer. Je kent het vast wel. Vaak is al het andere belangrijker dan je outfit.

Of misschien lijk je meer op mij. Jaren terug droeg ik veel minder kleurrijke kleding dan waar ik nu bekend om sta. Ik wilde het wel, maar durfde niet. Met kleurrijke kleding val je op, en door iedereen gezien worden? Vond ik veel te spannend. Ook ik hield mijzelf dus klein. Maar welke boodschap straalde ik daarmee uit?


Stijl is non-verbale communicatie
Die uiterlijke presentatie is een belangrijk aspect van je ondernemerschap. Het is een vorm van non-verbale communicatie. Of je dat nou leuk vindt of niet: met je kleding, stijl en uitstraling communiceer je iets. We trekken allemaal, bewust of onbewust, binnen een paar seconden conclusies over mensen. Die beroemde en beruchte eerste indruk! Maar als je hier bewust mee speelt, kun je heel veel vragen van je publiek, potentiële klant of een nieuw contact beantwoorden, zonder een woord met ze gesproken te hebben! Met een goed doordachte stijl en outfit straal je de juiste boodschap uit en weet je precies wélke dat is.

Toen ik overstapte naar kleurrijke kleding, bleek dat een manier te zijn om de wereld te laten zien wie ik ben en waar ik voor sta, als mens én als ondernemer. En sinds ik mijn stijl in lijn bracht met mijn innerlijk en mijn doelen en verlangens als ondernemer, hebben zowel mijn bedrijf als ikzelf een enorme groei doorgemaakt. Verrassend? Mooi! Janet en ik hebben speciaal voor jou een training opgezet. We gaan je er alles over vertellen. Je wordt de hele dag ondergedompeld in de kracht van kleur en stijl en we leren je hoe jij jezelf met impact aan de wereld kunt presenteren.

Wat ga je tijdens de training leren?

Na afloop van deze training:

✔ heb jij je ondernemersverlangen in beeld en kun je gerichter je doelen bepalen;
✔ weet je wat jij met jouw kleding communiceert;
✔ durf je jezelf te laten zien;
✔ ga je succes uitstralen, zodat je makkelijker klanten aantrekt;
✔ weet je hoe je een betere werk-privébalans kunt creëren.

Is dit echt iets voor jou? De datum is helaas al verstreken maar neem gerust contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik alsnog voor je kan betekenen.