Stof tot nadenken

Blog over mode, lifestyle en leven

Goed voor de dag komen… ook met een mondkapje op!

Goed voor de dag komen… ook met een mondkapje op!

14 oktober 2020

Goed voor de dag komen… ook met een mondkapje op! Of we het nou leuk vinden of niet: het mondkapje is één van die items die je tegenwoordig altijd bij je moet hebben. De laatste dagen valt het me in de trein en de supermarkt echter op dat de meeste mensen kleurloze, zwarte of saaie … Read More

Nooit meer schoenenstress!

Nooit meer schoenenstress!

24 september 2020

“Nooit meer schoenenstress!” Het is een feit. Schoenen doen iets met vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat schoenen zelfvertrouwen geven. De juiste schoenen bij je outfit maken je zelfverzekerder. Bovendien zie je er cooler uit. Vaak hoor ik dat vrouwen het lastig vinden om de juiste schoenen bij een outfit te vinden. Ondanks een karrevracht aan … Read More

De kracht van de eerste indruk: doe er je voordeel mee!

De kracht van de eerste indruk: doe er je voordeel mee!

9 september 2020

De kracht van de eerste indruk: doe er je voordeel mee! Het is een cliché aan het worden, maar het is dan ook de waarheid als een koe (ha, nog een cliché!) Waar ik het over heb? Deze: Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Wanneer we iemand voor het … Read More

De impact van stijl, kleur en kleding

De impact van stijl, kleur en kleding

3 augustus 2020

De impact van stijl, kleur en kleding   ‘Chanine, wat moet ik aan doen voor die belangrijke afspraak, zakelijke training of professionele presentatie?’ Deze vraag krijg ik heel vaak! En eerlijk is eerlijk, dat is ook niet altijd gemakkelijk kiezen, want je weet niet altijd wie je tegenover je zult hebben. Je krijgt van mij … Read More

Retour zenden is niet gratis: De verborgen kosten van online shoppen

Retour zenden is niet gratis: De verborgen kosten van online shoppen

14 juli 2020

Retour zenden is niet gratis: De verborgen kosten van online shoppen Ik maak er geen geheim van dat ik het liefst offline shop, zowel voor mijzelf als voor mijn klanten. Om te beginnen houd ik van ondernemers en steun ik zo winkeleigenaren. Maar ik wil een kledingstuk ook aanraken, zien en voelen, om te weten … Read More

Sprekende printjes: wat zegt mijn print over mij?

Sprekende printjes: wat zegt mijn print over mij?

8 juni 2020

Sprekende printjes: wat zegt mijn print over mij? Wist je dat de prints die jij draagt iets over jouw persoonlijkheid zeggen? Om te beginnen bepaald jouw kledingstijl al in grote mate welke print jouw voorkeur heeft. Zo houden romantische types over het algemeen vaker van een lieve bloemenprint of een kantje, terwijl flamboyante types liever … Read More

Mijn reis als ondernemer… van offline naar online!

Mijn reis als ondernemer… van offline naar online!

25 mei 2020

Mijn reis als ondernemer… van offline naar online! Ik weet het nog precies. Het was dinsdagmorgen 10 april 2018 en ik had een belangrijke afspraak in Zwolle. Stikzenuwachtig was ik, maar gelukkig werd ik direct geholpen. Een half uurtje later liep ik het pand weer uit, met in mijn hand een uittreksel van de Kamer … Read More

3 tips waarmee je online je boodschap kan versterken

3 tips waarmee je online je boodschap kan versterken

11 mei 2020

3 tips waarmee je online je boodschap kan versterken Skypen, zoomen en videobellen is tegenwoordig heel normaal. Ook de komende tijd zijn we hier in verband met de maatregelen rondom Corona zeker nog wel even zoet mee, vrees ik. Toch ben ik maar wat blij met deze mogelijkheid, want we kunnen elkaar daardoor gewoon zien … Read More

4 tips waarmee je zelf leert kleding te combineren

4 tips waarmee je zelf leert kleding te combineren

26 april 2020

4 tips waarmee je zelf leert kleding te combineren Regelmatig hoor ik vrouwen verzuchten dat ze graag meer zouden willen kunnen combineren met de kleding in hun garderobe. Ze hebben vaak genoeg kledingstukken in de kast hangen (lees: de kledingkast barst uit zijn voegen 😉) maar kiezen uiteindelijk toch altijd voor dezelfde veilige combinaties. Meestal … Read More

Je stijl blijft altijd in beweging!

Je stijl blijft altijd in beweging!

15 april 2020

Je stijl blijft altijd in beweging! Regelmatig krijg ik de vraag of je kledingstijl ook kan veranderen. En mijn antwoord is altijd: “Gelukkig wel!” Als tiener volgde je waarschijnlijk de modetrends van die tijd, maar mettertijd ontwikkel je je eigen smaak en stijl. Na je 30e heb je jezelf goed leren kennen en weet je … Read More

Deze 5 modeflaters helpen je om de baan of opdracht NIET binnen te halen!

Deze 5 modeflaters helpen je om de baan of opdracht NIET binnen te halen!

30 maart 2020

Deze 5 modeflaters helpen je om de baan of opdracht niet binnen te halen! Uit onderzoek is gebleken dat een eerste indruk gemiddeld binnen 385 seconden gevormd wordt. Dat betekent dus dat je bij bijvoorbeeld een sollicitatie- of verkoopgesprek net iets meer dan zes minuten hebt om je gesprekspartner te overtuigen dat jij de persoon … Read More

Categorieën

STIJL OP PEIL

Waar ik jou bij kan helpen:

• Een mooie basisgarderobe waarmee je met minder items meer combineert.
• Je mooiste kleuren kiezen waardoor jij beter tot je recht komt.
• Jouw persoonlijke stijl ontdekken.
• Het vinden van de juiste kleding voor de juiste gelegenheid.
• Het voorkomen van miskopen.
• Het versterken van je (professionele) imago.