“6 tips voor mannen om shopping sessies te overleven”

Niet iedere vrouw houdt van shoppen, maar winkelen met je vriend is voor de meeste vrouwen een nog grotere uitdaging! Wanneer jij net lekker op dreef bent, laat zijn afwezige blik zien dat hij er eigenlijk al klaar mee is. Omdat jij het fijn vindt en hij je een plezier wil doen, struint hij winkel na winkel met je af. Maar iedere vezel in zijn lijf schreeuwt om verlossing. Hij wil hier niet zijn en dat laat hij subtiel of minder subtiel aan je merken. En dat is jammer, omdat je zijn oprechte mening over je kleding belangrijk vindt.

Ik maak dit af en toe ook met mijn eigen vriend mee. Meestal verloopt het shoppen met hem echter behoorlijk soepel. Ik heb hem dan ook gevraagd hoe hij het winkelen met mij keer op keer ‘overleeft’. Hij kwam met de volgende 6 strategische tips.

Tip 1: Accepteer het onvermijdelijke

Of je het wilt of niet: ze koopt nu eenmaal kleding en wil jouw mening horen. Het is bijna een eerste levensbehoefte en daarom praktisch onvermijdelijk. Wanneer je dit accepteert, wordt de lijdensdruk vanzelf minder. Doe er je voordeel mee.

Tip 2: Doe aan verwachtingsmanagement

Vraag van te voren aan je vriendin wat ze nodig heeft, welke winkels ze in wil gaan en hoeveel tijd ze hiervoor denkt nodig te hebben. Zo kun jij je erop instellen. Wil zij heel lang en heb jij daar echt geen zin in? Zeg dat dan meteen en ga niet mee. Dit voorkomt teleurstelling en irritatie.

Tip 3: Onderhandel

Zij wil winkelen. Daar sta je  voor open… mits er ook iets voor jou inzit natuurlijk! Zij nieuwe kleding, jij een nieuwe gadget! Dat maakt de dag draaglijk. Haal er dus uit wat erin zit en onderhandel!

Tip 4: Zorg goed voor de inwendige mens

Zorg ervoor dat jullie op tijd beginnen met winkelen, zodat er voldoende tijd is voor een kop koffie en een stevige lunch. Dat voorkomt dat je alleen maar voor een pashokje op je horloge loopt te staren. Ook is het een mooi excuus om eens wat anders te eten dan een standaard broodje ham of kaas. Lekkerrrr!

Tip 5:  Doe en denk mee

Wanneer je toch mee gaat winkelen, kun je er beter het beste van maken. Denk en doe dus mee. Je vriendin zal blij zijn met je inzet en interesse. En bovendien: jij wil toch ook dat ze er goed uitziet? Vraag haar wat ze nodig heeft en kijk of je iets voor haar kunt vinden. Kom ook met eigen suggesties en laat haar dingen uitproberen. Laat zien wanneer je iets oprecht mooi vindt, maar ook als je het niets vindt. Zeg dus niet “Staat je prachtig!” om er vanaf te zijn. Ga voor de lange termijn aanpak. Als je dit niet doet, is de kans groot dat ze de week erop weer wil winkelen. Dat schiet natuurlijk niet op! Kies dus kleding waar jullie beiden blij van worden!

Tip 6: Winkel zelf ook

Er zijn winkels zat waar zowel vrouwen als mannenkleding verkocht wordt. Zo kan jij ook voor jezelf kijken, terwijl zij lekker haar gang kan gaan. (En dat doet ze volgens mij ook het liefst.) Wanneer jullie beiden een stapel kleding hebben verzameld, kunnen jullie  tegelijkertijd de pashokjes in. Passen, beoordelen en wel of niet kopen. Da’s lekker efficiënt, zodat er veel tijd over is voor belangrijkere zaken, zoals bier drinken.

Ik heb er vertrouwen in dat bovenstaande tips jullie winkelsessies gezelliger en leuker gaan maken. Respecteer elkaar en zorg ervoor dat jullie er beiden iets aan hebben. Maak er een feestje van!