Zes kledingtips voor lange vrouwen

Even geleden schreef ik een blog met kledingtips voor kleine vrouwen, maar uiteraard vergeet ik de lange vrouw niet. Waar veel kleinere vrouwen vaak langer willen lijken, willen lange vrouwen regelmatig iets minder lang boven de rest uitsteken. Ben jij een vrouw met mooie lange benen? Dan zal menig vrouw jaloers op je zijn. Misschien zit je lengte jou echter regelmatig in de weg, of voel je je er slungelig door. Niet getreurd, de juiste kleding kan namelijk een wereld van verschil maken!

Om je op weg te helpen heb ik deze maand zes kledingtips voor lange vrouwen op een rijtje gezet.

1.Ga voor laagjes en volume

Door als lange vrouw voor laagjes en verschillende kleuren te kiezen, creëer je (meerdere) breekpunten. Met ieder breekpunt vorm je een horizontale lijn. De verschillende kleuren en materialen delen jouw lichaam daardoor op in stukken, dit maakt jou visueel minder lang. Een bijkomend voordeel is dat jij heel goed stoffen met volume kunt dragen. Door bijvoorbeeld een wijd of grof vest met een smalle broek te combineren wordt je outfit spannender en gaat de aandacht naar het vest toe in plaats van jouw mooie, lange benen.

2.Horizontale strepen

Naast de breekpunten die je kunt creëren door het combineren van verschillende kleuren en materialen, zijn ook horizontale strepen heel geschikt voor jou. Een kleinere vrouw kan beter voor lengte strepen gaan om zichzelf wat ‘op te rekken’. Jij komt daarentegen heel goed weg met strepen in de breedte. Dit maakt jou optisch iets breder en dus minder lang. Ga dus voor lekker veel streepjes in allerlei kleuren, als je daarvan houdt natuurlijk.

3.De juiste lengte

Lange broekspijpen of mouwen zullen voor jou als lange vrouw regelmatig een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er een heleboel merken die ook lengte maten verkopen. Hierdoor is een jeans vaak makkelijker om in de juiste lengte te verkrijgen, maar het is ook fijn als je op zijn tijd een nette broek met een hakje kunt dragen. Met broeken met een smalle pijp kun je in de winter ‘smokkelen’ door er een enkellaarsje overheen te dragen. Heb je ook al eens gedacht aan pantalons met een bredere zoom aan de onderkant? Deze kun je regelmatig uit laten leggen, waardoor je als lange vrouw alsnog de juiste lengte kunt creëren.

4.Kies je schoenen met zorg uit

Regelmatig hoor ik van lange vrouwen dat ze weinig hakken dragen. Zonde, toch? Helemaal wanneer jij heel blij wordt van hakken! In dat geval stel ik altijd voor dat je ze wel blijft dragen. Kies bijvoorbeeld voor een enkellaarsje in een andere kleur dan je broek (ook dit zorgt weer voor een breekpunt) of ga voor een schoen met een bandje om de enkels. Dit maakt je benen minder lang. Ga je toch liever voor een platte schoen? Let er in dat geval dan wel op dat hoe platter je schoenen zijn, hoe langer je been lijkt. Een sneaker met een lichte verhoging is voor jou als lange vrouw een mooie oplossing.

5.Ga voor een lagere tailleband en printjes

De high waisted broeken zijn op dit moment volop in het modebeeld, maar een hoge tailleband maakt de meeste lange vrouwen nog veel langer. Kies daarom voor broeken of rokken met een lagere tailleband. Door je trui, top of blouse iets bij je broek in te stoppen, lijk je bovendien minder lang. Daarnaast is het ideaal om één van je kledingstukken in een leuke print te dragen en te combineren met een effen onderstuk. Hierdoor ontstaat er een rustig geheel, dit zorgt meteen voor contrast.

6.Ga voor opvallende accessoires in je eigen stijl

Houd jij van een grote tas, opvallende schoenen, ring of ketting in een kleurtje? Leef je dan uit! Deze flitsende items kun jij als lange vrouw namelijk pérfect dragen. Ze trekken de aandacht, waardoor er minder op jouw lengte wordt gelet. Ook opvallende riemen, grote sjaals en armbanden zijn ideaal voor jou. Ze zorgen voor een eyecatcher en creëren een spannend geheel. Laat je vooral niet tegenhouden om opvallende kledingcombinaties te dragen, enkel omdat je lang bent en denkt dat je al genoeg opvalt. Die aandacht heb je toch al, dan kun je daar maar beter goed gebruik van maken! 😉

Heel eerlijk? Soms word je gewoon verliefd op een kledingstuk dat niet aan deze ‘regels’ voldoet. In dat geval is mijn advies altijd: pas het aan en stel jezelf de vraag: ‘Voel ik mij hier fantastisch, mooi en goed in?’ Is het antwoord JA? Dan weet jij wat je te doen staat. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat jij je heel erg fijn voelt in je kleding.

Wil je hier nog meer over weten, of graag met jouw kleding en/of personal branding aan de slag? Dat kan! In een persoonlijk traject ga ik met veel plezier samen met jou aan de slag. In vijf sessies krijg je een uitgebreid kleuradvies, help ik je jouw unieke kledingstijl te ontdekken passend bij jou én je bedrijf, leer ik je alles over jouw figuurtype, gaan we aan de slag met jouw eigen (basis)garderobe, gaan we een dag shoppen en leer ik je optimaal combineren. Zo krijg jij heel helder wie je bent, wat je graag uit wilt stralen, hoe je kunt combineren met een minimale garderobe en weet jij precies wat jij uitstraalt met jouw kleding.  Wil je hier meer over weten? Stuur dan gerust een mailtje. Ik hoor graag van je!