5 tips om efficiënt te shoppen in 30 minuten

Mijn hart maakte een blij sprongetje toen ik hoorde dat de winkels op 3 maart 2021 weer open mochten… op afspraak dan. Ondanks al mijn shopervaring dacht ik toch even: “Jemig, hoe moet dat in een half uurtje?!” Natuurlijk maakte ik meteen afspraken met en voor mijn klanten, en ontdekte al snel dat er in 30 minuten best veel mogelijk is. Ik wist precies wat ik zocht en ben het wel gewend om er vaart achter te zetten, dus red ik het wel met een half uurtje. Toen ik naar huis reed, bedacht ik me dat het vast niet voor iedereen gemakkelijk is om in een half uurtje efficiënt en goed te shoppen. Daarom zet ik vandaag een aantal tips op een rijtje waarmee jij ook in 30 minuten goed zal slagen!

1.Weet waar je naar op zoek bent

Het klinkt waarschijnlijk heel logisch, maar alleen wanneer je écht weet waar je naar op zoek bent, kun je snel en efficiënt winkelen. Je weet precies waar het kledingstuk aan moet voldoen en laat je wanneer je zoekt naar een trui dus niet afleiden door de mooie spijkerbroeken! Duik dus voor je gaat shoppen eerst even je kledingkast in, om te bekijken wat er eventueel versleten is of nog ontbreekt. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? In dit e-book vertel ik je hoe je in vijf stappen naar een opgeruimde kledingkast gaat. En dan weet jij precies waar je naar op zoek kunt gaan.

2.Pak bij twijfel alvast twee maten

Een half uurtje is zo voorbij. Normaal gesproken is het niet zo erg om even een andere maat te moeten pakken, maar nu is het efficiënter om meerdere maten mee het pashokje in te nemen. Dit voorkomt dat je op de winkelmedewerker moet wachten, of zelf heen en weer moet lopen. Je kunt deze tijd beter gebruiken om een leuk truitje bij die nieuwe broek te zoeken, toch?

3.Bekijk het snel bij daglicht

In de winkels zie je de kleur van de kledingstukken in het tl-licht, maar buiten komt de kleur vaak heel anders uit. Bekijk de kleuren van je kledingstukken dus voor het afrekenen even snel bij het raam van de winkel. Je hebt in de paskamer al ontdekt dat de pasvorm en kleur je mooi staan en door de kleur te checken voorkom je verrassingen als je thuis bent. Het is een kleine moeite en kan een teleurstelling voorkomen!

4.Neem de tijd om even het pashokje uit te komen

Ik ken heel veel vrouwen die tijdens het passen het liefst in het pashokje blijven, zelf als er geen spiegel hangt. Zij wringen zich in bochten om zichzelf te kunnen zien en proberen uitgebreid te voelen of de maat goed is. Maar zeg eens eerlijk: hoe vaak is dat al écht goed uitgepakt? Dat bedoel ik… 😉 Wanneer er geen spiegel hangt, is het belangrijk om tóch even dat hokje uit te komen. Je kunt dan het geheel van een afstandje bekijken en misschien werpt de winkelmedewerker ook nog even een blik op je outfit. Gaat veel sneller.

5.Doe je mondkapje even af als je voor de spiegel staat

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik herken mezelf soms gewoon niet als ik met mondkapje in de spiegel kijk! In de winkel is het mondkapje verplicht, en we willen niemand in de problemen brengen, maar doe hem alleen in je pashokje, voor de spiegel, toch gewoon even af. Zonder mondkapje (ofwel, mét je hele gezicht in beeld!) kun je jezelf veel beter bekijken en zie je het complete plaatje. Zo kun je voorkomen dat het thuis toch net even wat anders overkomt.

Ik hoop dat jij met deze vijf tips een heel eind komt. Mocht je het toch een uitdaging vinden en wil je graag hulp bij het vinden van de juiste items? Schroom dan niet, en mail mij! Ik help je graag en kan met je mee om je te ondersteunen.

Shop ze, en vergeet er ook vooral niet van te genieten!