“5 Tips om de modemissers tijdens de vakantie te voorkomen”

Op vakantie wil je het liefst alles even helemaal loslaten. Dus niet bezig zijn met hoe je eruit ziet, maar alles even laten gaan. Als iemand dat begrijpt, ben ik dat wel! Toch valt het mij op dat juist tijdens de vakantieperiode de grootste modeflaters worden begaan. Daar wil ik jullie voor behoeden… Hieronder beschrijf ik enkele modemissers die ik in de zomer veel voorbij heb zien komen:

Zichtbare bh bandjes

Wanneer het mooi weer is, hebben we vaker een spaghetti hemdje of een mouwloos shirt aan. Maar wanneer een kleurrijk bh- bandje onder een mooi wit hemd tevoorschijn komt, verstoort dit toch. Het doet vaak afbreuk aan het geheel. Als je dit wilt voorkomen draag je bh dan kruislings of ga voor een strapless bh. Liever geen strapless bh? Kies er dan voor om de bh bandjes in dezelfde kleur als je jurk/top/ shirt of hemdje te dragen. Dit zorgt voor rust in je outfit.

Te strakke kleding

Als geen ander begrijp ik dat we niet enorm veel zomerkleding in de kast hebben hangen. Daar komt nog bij dat we deze kleding ook weinig dragen over het jaar heen. Je bent dan misschien minder geneigd om ieder jaar nieuwe zomerkleding te kopen. Dit kan ertoe leiden dat ‘oudere’ maar nog lang niet afgedragen kleding eigenlijk niet meer goed past. Denk hierbij aan een jurk die nét iets te strak zit, maar die je wel aan wilt doen. Ik zeg: “niet doen!” Dit kan namelijk afbreuk doen aan het totaalbeeld. Ga toch voor de juiste maat en gun jezelf de tijd om even de stad in te gaan om een paar goede zomer items te kopen. Voordeel is dat je je hierdoor een stuk zelfverzekerder gaat voelen. Bovendien word je ook niet telkens herinnerd aan die extra paar kilo’s. Win-win!

Sokken in slippers

Sokken in slippers dragen is vast  heerlijk… Dat geloof ik direct! Maar wees nou eerlijk…Het is toch geen gezicht? Je krijgt bovendien de afdruk van je sokken op je voeten omdat de rest mooi bruin wordt. Doe je eigen ogen en de ogen van je omstanders een plezier en kweek een klein beetje eelt op je voeten. Dit is een cadeautje voor jezelf en de ander!

Legging als broek

Tijdens het hardlopen of sporten snap ik dat een strakke broek prettig en functioneel is. Maar veel vrouwen combineren een legging met een strak truitje. Ikzelf vind dat geen goede combinatie. Strak gecombineerd met wijd staat leuker! Wil je die legging echt graag aan? Kies er dan voor om een tuniek of een wijder shirt erop te dragen. Dat ziet er stukken verzorgder uit en zit ook nog een heerlijk! Een sneaker of slipper eronder en je bent helemaal ready.

Enkelsokken boven de schoenen

Mijn handen beginnen altijd te jeuken wanneer ik mensen sneakers zie dragen met sokken die boven de rand van de schoenen uitsteken. Er bestaan niet voor niets enkelsokjes toch? Doe jezelf een plezier en koop een paar fijne enkelsokken. En ik weet als geen ander dat die dingen vaak afzakken en onder je voeten kruipen. Maar… een tip: de H&M heeft hele fijne en praktische enkelsokken met een sliprandje. Die zakken niet af en kosten een beetje! Altijd handig om te hebben.

Dit waren mijn tips om jullie goed door de zomer heen te loodsen. Doe er je voordeel mee. Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne zomer! Geniet ervan en draag waar je je prettig in voelt!