5 kilo slanker zonder dieet!

Oké, de feestdagen waren leuk en lekker. Kalkoen, kerststollen, suikerbrood, het kerstdiner en een karrevracht oliebollen. En nu, in januari, baal je een beetje. Je bent een paar kilootjes gegroeid en dat is te zien.  Snik…. hoe kan je dit nu verbloemen? Voor de smulpapen onder ons heb ik kledingtips om 5 kilo slanker te lijken. Zonder dieet…

Kies je kleding in één kleur
Draag kleding in één kleur. Dit versterkt de illusie van lengte. En lengte maakt lichter. Vermijd opvallende overgangen in kleur tussen je top en broek/rok. Opvallende overgangen leggen de nadruk op de horizontale lijn. Dit werkt verkortend en maakt je optisch zwaarder.

Laat wat huid zien
Nu denk je vast en zeker: “Leuk Chanine, maar het is winter en koud!” Maar eerlijk is eerlijk, hoe meer je je inpakt, hoe ‘voller’ je lijkt! Je hoeft niet meteen in een hemdje naar buiten, maar maak gebruik van doorschijnende stoffen. Laat ook zoveel mogelijk enkels (oké, een pantykousje mag) polsen en decolleté zien.

Prints vs. effen
Vermijd waar mogelijk prints. Ga voor effen, omdat dit doorgaans meer afslankt. Vermijd in ieder geval prints op lichaamszones waar je nu even minder blij mee bent. Wil je toch een printje? Ga dan voor kleine vormen. Grote prints creëren namelijk meer volume. Let hierbij nog wel even op het volgende: je botstructuur bepaalt welk printgrootte het beste bij jou staat. De vuistregel is: fijne botstructuur = fijnere print, grovere botstructuur = grovere print.

No more oversized!
Veel vrouwen denken dat je beter oversized kleding kunt dragen om kilo’s te verbergen. Het tegenovergestelde is echter waar! Oversized kleding maakt juist voller dan aansluitende kleding. Bedenk dat aansluitende kleding wat anders is dan te strakke kleding! Kies je maat dus met zorg en ga niet klakkeloos voor de maat die je altijd draagt. Probeer andere maten van hetzelfde kledingstuk en maak er een gewoonte van om verschillende maten naar het pashokje mee te nemen. Ga uiteindelijk voor de maat die je het meest flatteert.

Ga voor een hak!
Het is een optische klassieker om je lichter te laten lijken. De hak. De hak maakt je benen langer en je houding eleganter. Hou je niet van hakken of loop je er niet fijn op? Ga dan voor een sleehak of een sneaker met verhoging.

Zo… een paar kilo’s erbij, maar toch weer blij;) Tot de volgende blog!