3 tips om kledingstress tijdens de feestdagen te voorkomen

De kerstperiode is leuk, maar geeft ook veel gedoe. Terwijl het werk thuis en bij je baas doorloopt, moet je de kerstboom optuigen, je kinderen zien te vermaken, borrels afgaan en ook nog even zorgen dat oud en nieuw spetterend verloopt. Je voelt het tikken van de klok. Jeuh… wat een feest. Tot overmaat van ramp wil je tijdens de feestelijkheden ook nog spetterend voor de dag komen. Maar hoe krijg je dat nou voor elkaar?! Hierbij enkele tips om de kerstperiode stressloos en stijlvol door te komen.

Zorg voor een anti-stress jurk!

Jaja… de anti-stress jurk. Hij bestaat echt. Dit item trek je bij  ‘geen tijd, ojee wat moet ik aan en kan dit wel?’-momenten uit de kast. Het is een basisjurk die bij iedere gelegenheid past. Mijn tip: ga voor een jurk in een effen kleur die je goed staat en waar jij je goed in voelt. Pimp hem door middel van accessoires. Je gelooft het niet, maar deze optie is absoluut stress-proof! Bovendien heeft niemand door dat jij telkens dezelfde jurk draagt!

Niet lijden maar voorbereiden!

Dit gaat je helpen wanneer je geen tijd hebt. Echt waar! Plan een moment in je agenda en neem de tijd om drie complete setjes uit je eigen kast samen te stellen. Ga voor setjes die je kunt dragen voor formele en semi-formele gelegenheden. Zorg wel dat je setjes compleet zijn. En met compleet bedoel ik ook echt compleet! Dus inclusief panty, bijpassende sjaal, armbanden, een riem en gepoetste schoenen. Zo kun je de setjes kant en klaar pakken en hoef je nergens meer over na te denken.

Ga vroeg op pad en voorkom de kerstdrukte!

Heb je echt niets meer in de kast? Dan zul je moeten shoppen. Zorg wel dat je de kerstdrukte vermijdt door vroeg op pad te gaan. De winkels zijn dan rustig en overzichtelijker. Ook is er vaak meer keuze en hebben verkoopsters meer tijd voor jou. Vergeet daarnaast niet dat de wachtrijen voor de paskamers in de ochtend een stuk korter zijn. En dat is wel zo fijn als je al druk bent. Nog één tip: koop alleen de kleding waar jij 100% achter staat en waarvan je zeker weet dat je het gaat dragen. Bedenk hierbij dat een kledingstuk die met label en al in de kast hangt alleen de winkel gelukkig zal maken.

En nu stressvrij richting de perfecte outfit! Alvast fijne feestdagen en een knallend nieuwjaar!